Pringles-koker voortaan recycleerbaar!

 

Een volledig sluitende circulaire economie en 100% recycleerbare verpakkingen, dat is de ambitie van Fost Plus en haar leden. Na vijf jaar aan de tekentafel lanceert Pringles een nieuwe verpakking, die voor 90% uit papiervezel bestaat en geen metalen bodem meer heeft. De metalen bodem die op de oude kokers gebruikt werd, is nu vervangen door een papieren bodem. Dankzij het totale vezelgehalte in de koker kan de consument de koker nu bij het papier- karton sorteren voor recyclage. Het plastic deksel hoort nog steeds thuis in de PMD-zak.

 

Een wereldwijde impact

Met de steun en expertise van Fost Plus hebben de Belgische teams Engineering en R&D van Kellogg’s in Mechelen vijf jaar lang gewerkt aan nieuwe machines voor de productielijnen van de nieuwe Pringles-kokers. Het heeft vijf jaar geduurd om de technologie voor luchtdichte bodems te ontwikkelen en op punt te stellen. 

Dankzij het unieke ontwerp is de verpakking van Pringles perfect hermetisch gesloten, en blijven de chips net zoals in de oude koker 15 maanden lang vers. Wanneer de nieuwe technologie volledig operationeel is, zullen deze speciaal ontworpen machines meer dan een miljard perfect luchtdichte Pringles-kokers per jaar kunnen produceren. De komende jaren zullen ze op alle productielijnen van Pringles in Europa geïnstalleerd worden. Het volledige project, inclusief de uitrol van de nieuwe technologie, is goed voor een investering van meer dan 100 miljoen euro. Het productieproces van de nieuwe papieren koker zal ook in andere Pringles-fabrieken geïmplementeerd worden, met België als lichtend voorbeeld.

Pringles onderneemt dus actie om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze verandering betekent immers dat in België alleen 460 ton afval uit de restafvalzak zal verdwijnen.

Pringles
Pringles Kokers