Nieuws

Twee nieuwe Waalse steden maken de Click

 

Waver en Eghezée sluiten zich aan bij de Click, het innovatieve project van Fost Plus dat zwerfvuil wil tegengaan met een beloningssysteem. Voortaan zal iedereen die er zijn eigen afval of opgeruimd afval scant en in de juiste vuilnisbak gooit virtuele punten krijgen die kunnen worden ingewisseld bij organisaties die aan de actie deelnemen. Zo worden burgers via de Click gemotiveerd om het juiste gedrag aan te nemen.

Éghezée

Op 18 november werd de Click officieel gelanceerd in Éghezée, een dag met een bijzondere betekenis omdat hij samenvalt met de Dag van de Duurzame Ontwikkeling. Die dag waren er verschillende stands in de stad rond het thema duurzame ontwikkeling. Met ongeveer 1000 bezoekers was het evenement, waarop veel inwoners van de stad de Click konden ontdekken, een groot succes.

Daarnaast hield een team van de Click zich actief bezig met het informeren van de lokale handelaars over de app, om hen aan te moedigen deel te nemen aan het beloningsprogramma en verantwoorde praktijken op het gebied van zwerfvuil te bevorderen.

Waver

De stad Waver heeft de Click opgenomen in haar algemene aanpak van de strijd tegen zwerfvuil. Ter gelegenheid van de Europese Week voor Afvalvermindering en om de Click in het stadscentrum in te huldigen, nodigde het Eco Team van Waver al het gemeentepersoneel uit om deel te nemen aan een bliksemsnelle schoonmaak van de openbare ruimte in samenwerking met BeWapp. Zo geven ze het goede voorbeeld aan de inwoners van de stad.
 

Met de Click willen we iedereen bewust maken van de waarde van afval, in het bijzonder via recyclage. Ons doel is ervoor te zorgen dat alle verpakkingen kunnen worden gerecycleerd, maar daarvoor moeten ze in de eerste plaats correct worden ingezameld. Met het beloningssysteem van de Click moedigen we iedereen aan om actie te ondernemen: eigen verpakkingen op een verantwoorde manier weggooien en meewerken aan het opruimen van afval.

Heel wat andere steden en gemeenten, bedrijven en organisaties zijn al aangesloten bij de Click. Clicken kan in heel België. Op 13 november 2023 telde de Click 93.120 gebruikers, samen goed voor 1.669.521 Clicks of afval dat in de juiste vuilnisbak terechtgekomen is.